Google Street View

Provinciedomeinen Diest en Huizingen opnieuw open voor buurtbewoners

De provinciedomeinen Halve Maan in Diest en Huizingen zijn vanaf vandaag terug open voor de buurtbewoners om er te wandelen of te joggen. Op 20 maart sloot de provincie Vlaams-Brabant de twee domeinen voor het publiek als maatregel in de bestrijding van het coronavirus.

Buurtbewoners mogen er terug wandelen en joggen op voorwaarde dat ze afstand bewaren en niet samenscholen. Ook picknicken, op een bank zitten of een rustpauze nemen in het gras mag momenteel niet.

"De domeinen van Diest en Huizingen liggen in een stedelijke omgeving, waar mensen minder makkelijk de kans krijgen om zich te bewegen", zegt gedeputeerde Ann Schevenels. "De domeinen gaan dus terug open, maar enkel voor wandelaars, joggers en fietsers. Alle andere attracties zijn afgesloten, dus het heeft geen zin ook om met de wagen te komen want ook de parkings zijn dicht. Het is echt voor de buurtbewoners bedoeld."

Deze maatregelen gelden ook in de provinciedomeinen Het Vinnen in Zoutleeuw en Kessel-Lo.

Meest gelezen