Belga Image

Opnieuw raketijsjes en frisco's aan huis: IJsboerke herstart na 8 jaar thuisleveringen door corona

Voor het eerst in 8 jaar levert IJsboerke opnieuw ijsjes aan huis. "Door de coronacrisis veranderen we onze strategie. We rijden voorlopig enkel rond in de provincie Antwerpen," zegt Jan Segers van IJsboerke op Radio 2 Antwerpen.

Decennialang reden de kenmerkende oranje trucks van IJsboerke door de Vlaamse wijken, gevuld met frisco's en raketijsjes. "In 2012 zijn we gestopt met die thuisleveringen. Maar we hebben nog altijd trucks op de baan die leveren aan de horeca en woonzorgcentra", vertelt Jan Segers van IJsboerke op Radio 2 Antwerpen. "Door de coronacrisis hebben we een aantal van die koelwagens op overschot. Daarom hebben we deze week besloten om opnieuw te starten met thuisleveringen aan particulieren", zegt hij in "Start Je Dag". "Voorlopig rijden we enkel rond in de provincie Antwerpen. We zullen zien hoe dat loopt."

IJshoorn des overvloeds

De bevoorrading van de koelwagens komt alvast niet in het gedrang. "Onze fabriek in Tielen draait ook in coronatijden op volle kracht. Uiteraard met extra gezondheismaatregelen voor het personeel", zegt Segers. "Mensen moeten geen schrik hebben. We hebben bij IJsboerke voldoende room- en waterijs in voorraad", besluit hij.

Nicolas Maeterlinck

Meest gelezen