Sint-Truiden belt naar alle 80-plussers: "We doen een gezellige babbel en vragen waarmee we ze kunnen helpen"

Sint-Truiden organiseert een belronde voor 80-plussers om te horen hoe het met ze gaat en of ze hulp kunnen gebruiken. Zo krijgen ze extra aandacht in deze moeilijke periode.

In Sint-Truiden wonen 2375 senioren die ouder zijn dan 80 jaar. De stad belt hen nu in een belronde allemaal op. Ook de wijkagenten werken mee aan de bevraging.  “Zo krijgen we voeling met wat er leeft in de stad en krijgen de mensen de extra aandacht die ze nodig hebben in deze moeilijke tijd. We willen tonen dat ze er niet alleen voor staan,” zegt Pascal Monette, schepen van eenzaamheid. 

Zachte boodschap

De senioren kunnen even een gezellige babbel doen, maar er wordt hen ook verteld van welke diensten ze allemaal gebruik kunnen maken. “Er is bijvoorbeeld de mogelijkheid dat wij voor hen naar de apotheek gaan, maar dat weten veel mensen niet eens.” 

De mensen zijn dan ook verrast als ze al die mogelijkheden te horen krijgen. “Het is een heel zachte manier van aanpakken en het is een aangename boodschap om over te brengen in deze zware tijden. De OCMW-medewerkers zijn zelf dan ook zeer vereerd om dit te mogen doen".  Vrijdag bespreekt het schepencollege de eerste resultaten van de belronde en indien nodig wordt de doelgroep ook uitgebreid naar bejaarden jonger dan 80 jaar. 

Meest gelezen