Tofsport Leuven

Stad Leuven stimuleert gezinnen en senioren om te blijven bewegen met sportcoach en filmpjes

Zeker nog tot en met 19 april moeten we binnen blijven en mogen we enkel essentiële verplaatsingen maken. Tofsport, de sportdienst van de stad Leuven, wil samen met een sportcoach gezinnen en senioren ook '"in hun kot" laten bewegen. Daarom plaatsen ze drie maal per week voor beide doelgroepen video’s met beweegtips en oefeningen online.

Om het coronavirus in te dijken is het enkel toegestaan om buiten te komen voor fysieke activiteiten zoals lopen, wandelen en fietsen.  Het is dan ook belangrijk om regelmatig buiten te gaan en te bewegen. Maar je kan nog meer doen om fit en gezond te blijven.

Tofsport, de sportdienst van de stad Leuven, zorgt iedere week voor drie nieuwe video's met beweegtips voor senioren én gezinnen. Het zijn filmpjes met sportcoach Maarten: "Ik ga enkele keren per week filmpjes maken die je samen met je kinderen kan doen. Zodat je meer gaat bewegen. Zelf zal ik de steun krijgen van mijn twee dochters", zegt Maarten in één van z'n video's.

Wetenschappelijk onderbouwd

In de video’s legt beweegcoach Maarten verschillende oefeningen uit. Hij voorziet per oefening makkelijke en moeilijkere varianten, en doet ze ook voor: "Zo kan iedereen thuis blijven bewegen. Alle oefeningen zijn wetenschappelijk onderbouwd. Ze hebben als doel om de kracht, stabiliteit en lenigheid van onze senioren te onderhouden en te verbeteren,” zegt schepen van sport Johan Geleyns (CD&V).

Iedere maandag, woensdag en vrijdag komen er nieuwe filmpjes online op de Facebookpagina van Tofsport.

Meest gelezen