Alain Aerts

Ultraloper uit Massenhoven: "Al 1.090 kilometer gelopen binnen een straal van 8 kilometer rond mijn huis"

Ondanks de strenge coronamaatregelen slaagt ultraloper Alain Aerts uit Massenhoven (Zandhoven) erin om lange afstanden af te leggen. Hij heeft zijn gewoonten wel wat aangepast. Hij loopt nu helemaal alleen en blijft dichter bij zijn woning, ook al loopt hij minstens 50 kilometer per keer.

Een marathon is 42,195 kilometer lopen, een ultraloper doet er minstens 50. Alain Aerts uit Massenhoven is zo'n ultraloper en loopt die afstand 4 tot 5 keer per week, vertelt hij op Radio 2 Antwerpen. Ook nu we ons allemaal aan strikte maatregelen moeten houden om het coronavirus tegen te houden, blijft hij dat doen, al is het niet zoals vroeger: "Normaal lopen we in groep voor 20 of 30 kilometer en dan loop ik daarna alleen voort, maar nu doe ik alles alleen en dat maakt het wel zwaarder."

 

Ik zie nu heel veel, verschrikkelijk veel, fietsers langs het kanaal.

Alain Aerts

Toch wil hij zijn sport niet opgeven: "Het is voor mij een remedie om mijn hoofd leeg te maken." Het wordt ook iedereen aangeraden om te blijven bewegen en hij merkt ook in zijn omgeving dat naar die raad geluisterd wordt: "Vooral aan het kanaal zie ik nu heel veel, verschrikkelijk veel, fietsers en ook wandelaars. Ook lopers beginnen er meer en meer te komen.

Er was wel heel wat te doen over hoe ver je nu precies mag fietsen of wandelen. Ook dat is voor Alain geen probleem: "Ik heb de afgelopen maand 1090 kilometer gelopen volledig binnen een straal van 8 kilometer rond mijn huis. Ik heb wel het geluk dat ik in een bosrijke omgeving woon en dus veel in de bossen kan lopen."

Alain Aerts

Meest gelezen