UZ Gent

Universitair Ziekenhuis in Gent overladen met schenkingen en cadeaus: "We zijn ontzettend dankbaar"

Het Universitair Ziekenhuis van Gent wordt dezer dagen overladen met cadeaus. Mensen willen het personeel bedanken voor al het harde werk dat ze verrichten in de strijd tegen het coronavirus. Maar er komen ook veel cadeaus voor patiënten die geen bezoek mogen krijgen. Om dat allemaal in goede banen te leiden zijn Caroline Van Geyt en haar team aangesteld: "We kregen al meer dan 200 azalea's, 45 tablets, boekenpakketten, heel veel handcrème, maaltijden, paaseitjes en zelfs massagematrassen."

Heel wat mensen willen het personeel van een ziekenhuis bedanken, of iets betekenen voor patiënten die geen bezoek meer mogen ontvangen. Het Universitair Ziekenhuis van Gent bijvoorbeeld krijgt ontzettend veel schenkingen binnen. Het ontvangen en verdelen van alle cadeaus vraagt een goede organisatie. "We worden overstelpt met bloemen en cadeaus. Het team en ikzelf proberen ervoor te zorgen dat al die schenkingen bij de juiste mensen terechtkomen", vertelt Caroline Van Geyt.

Met de geschonken tablets kunnen de patiënten contact houden met familie en vrienden
Caroline Van Geyt van het Universitair Ziekenhuis in Gent

Bloemen en tablets

"Er zijn bijvoorbeeld de bloemen voor patiënten, zo hebben we al meer dan 200 azalea's gekregen. We hebben ook 45 tablets mogen ontvangen voor patiënten die geen bezoek meer mogen hebben. Met die tablets kunnen zij dan in contact blijven met familie en vrienden via skype", legt Van Geyt uit. Maar er komt nog veel meer binnen voor patiënten en het personeel. "We hebben ook boekenpakketten gekregen om het de mensen zo aangenaam mogelijk te maken."

(lees verder onder de foto)

UZ Gent

Trillende matrassen

Er wordt ook heel veel geschonken voor het zorgpersoneel en soms zijn die geschenken heel bijzonder: "Vorige week kregen we 3 therapietoestellen. Dat zijn speciale matrassen die opwarmen en een beetje trillen. Die staan in een apart lokaaltje waar we een soort wellnessruimte van gemaakt hebben. Er worden natuurbeelden geprojecteerd op de muur en er zijn natuurgeluiden op de achtergrond. Hopelijk kan het personeel dan een beetje ontstressen want die draaien vaak dubbele shiften."

Hopelijk kunnen de verplegers een beetje ontspannen met die trillende matrassen

Caroline Van Geyt van het Universitair Ziekenhuis in Gent

Handcrème

"De handen zien ook enorm af van al het handen wassen en ook daarvoor hebben we al veel handcrème mogen ontvangen. En bloemen, heel veel bloemen. We verdelen die zo eerlijk mogelijk onder het schoonmaak­personeel, de verpleegkundigen en ook het distributie- en logistiek personeel."

"Sommige zaken gaan rechtstreeks naar ons magazijn, dan gaat het over bijvoorbeeld over professionele mondmaskers en handcrème. Alles wat met eten en drinken te maken heeft gaat via het voedingsmagazijn, zoals maaltijden van restaurants, paaseitjes en chocolade", vertelt Van Geyt, "Alle andere zaken zoals bloemen en cadeautjes gaan dan via mij en ons team. Het is heel veel en ik wil dan ook iedereen ontzettend bedanken voor alles wat we krijgen."

UZ Gent
UZ Gent
kasto80

Meest gelezen