Beademing geweigerd om jongeren te redden: overleden Vlaamse coronapatiënte (90) haalt wereldpers

Suzanne Hoylaerts (90) uit Lubbeek is plots wereldnieuws. Van Indië tot in de Verenigde Staten, wereldwijd hebben nieuwssites aandacht voor haar moedige beslissing. De vrouw overleed vorige week aan de gevolgen van het coronavirus: "Mij moet je niet meer beademen, help de jongere patiënten maar. Ik heb een mooi leven gehad", had ze tegen de dokters gezegd.

Het verhaal van Suzanne uit Binkom bij Lubbeek wordt door media van over de hele wereld opgepikt. De bekende Britse kranten Daily Mail en The Sun wijdden er een artikel aan. "But she turned down a ventilator - and died of Covid-19 just two days later. Her death comes during a global shortage of the essential medical kit", klinkt het.

Suzanne Hoylaerts (Facebook)

Mevrouw Hoylaerts zei tegen de dokters: "Ik wil geen beademingstoestel. Hou dat maar voor de jongere patiënten. Ik heb al een mooi leven achter de rug."

The Sun

Ook elders in de wereld kijken media met grote bewondering naar de opoffering van Suzanne. Het Spaanse El Mundo, de Amerikaanse zender Fox News en The New Zealand Herald brengen haar verhaal op hun website. Zelfs een nieuwswebsite uit India schreef een artikel over haar in het plaatselijke Malayalam dialect.

Mathrubhumi.com

Meest gelezen