Medisch materiaal op een atletiekpiste in Connecticut.
Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved.

Baby van 6 weken sterft aan de gevolgen van het coronavirus in de VS

In de Amerikaanse staat Connecticut is een baby van zes weken oud aan het nieuwe coronavirus overleden, zo heeft gouverneur Ned Lamont getwitterd.

"Het is met hartverscheurende droefheid (...) dat wij vandaag het eerste pediatrisch dodelijk slachtoffer in Connecticut ten gevolge van #COVID19 kunnen bevestigen. Een zes weken oude pasgeborene uit de regio Hartford was vorige week levenloos naar het ziekenhuis gebracht en kon niet meer worden gereanimeerd", aldus de tweet van Lamont.

Volgens de gouverneur, geciteerd door zender NBC, is de baby een van de jongsten die eender waar bezwijkt tengevolge van het nieuwe coronavirus.

"Dit is een virus dat onze fragielsten zonder mededogen aanvalt. Dit bewijst ook het belang van thuis te blijven en contact met andere mensen te beperken. Uw leven en dat van anderen kan er letterlijk van afhangen. Onze gebeden zijn bij het gezin in deze moeilijke tijd", twitterde Lamont voorts.

Gisteravond waren er in zijn staat 3.128 bevestigde besmettingen en 69 sterfgevallen. Volgens de gouverneur zijn er woensdag 429 besmettingen en 16 overlijdens bijgekomen.

Meest gelezen