Nu nog opletten voor vorstschade aan jonge planten, zondag mooie lentedag met 18 graden

De komende dagen blijven nog vrij fris en bewolkt, maar er is beterschap in zicht. Zaterdag wordt het 13 graden met veel zon, zondag gaan we zelfs richting 18 graden.

Afgelopen nacht - en vanochtend - was er sprake van vrieskou in het binnenland, met op sommige plekken temperaturen tot -4 graden. "Er is kans op vorstschade voor jonge plantjes", zegt weerman Frank Deboosere. "Daar moet je toch rekening mee houden."

In de loop van de namiddag verschijnen er enkele wolkenvelden in het noorden van het land. Het blijft droog, bij maxima van 10 graden in het binnenland en 7 aan zee. 

Woensdagavond en -nacht zijn er brede opklaringen met tussendoor enkele wolkenvelden. Hier en daar is er kans op wat nevel. Het blijft overal droog, behalve misschien aan zee waar een spatje regen kan vallen. In het binnenland vriest het overal tussen -1 graad in het westen en -4 graden in de Hoge Venen.

Donderdagochtend begint met opklaringen. Vrij snel wordt het gedeeltelijk tot zwaarbewolkt. Hier en daar kan er een spatje regen vallen, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. De maxima schommelen tussen 6 graden in de Hoge Venen en 11 of 12 graden in het westen. 

Vrijdag blijft het meestal wisselend tot zwaarbewolkt met 's ochtends nog kans op een spatje regen en in de namiddag kans op een lokaal buitje. In het noorden van het land komen er later mogelijk opklaringen. 

In het weekend wordt het dan warmer en zonniger. "Zaterdag is er zon en wordt het zo'n 13 graden", zegt Deboosere. "Zondag wordt echt een zachte lentedag, met 18 graden of lokaal iets meer. Dan moet je er van genieten want maandag zijn er weer wolken met later kans op regen. Het is dan 16 graden."

Meest gelezen