Radio 2

Zaventem annuleert alle evenementen tot 30 juni: "We denken niet dat crisis voor de zomer voorbij is"

Het schepencollege van Zaventem heeft beslist om alle gemeentelijke activiteiten te schrappen tot 30 juni. Ook de zalen van de gemeente mogen tot dan niet meer gebruikt worden. Dat is een stuk langer dan de federale lockdown tot 19 april. 

Burgemeester Holemans wil niet wachten op verdere richtlijnen van de federale overheid. Die zeggen dat evenementen voorlopig tot 19 april niet mogen doorgaan. "Maar we horen langs alle kanten, ook van virologen dat het veel langer gaat duren", zegt burgemeester van Zaventem Ingrid Holemans (Open VLD). "Om de mensen niet nog meer tijd, energie én geld te laten verliezen, hebben we beslist om alle activiteiten van de gemeente te schrappen." En dat betekent ook geen jaarmarkt in juni. "Daar komen altijd gigantisch veel mensen op af, dat zou in deze tijden geen goed idee zijn." vervolgt de burgemeester. 

Compensatie

Heel wat verenigingen maken gebruik van de feestzaal van de gemeente. Of hebben nog kaartjes voor een optreden of theaterstuk in het cultureel centrum. "Die mensen hoeven zich geen zorgen te maken. Ze krijgen allemaal hun geld terug in de vorm van een voucher."

De stad Vilvoorde besliste ook al eerder om alle evenementen te schrappen tot 30 juni. 

Meest gelezen