12-jarige uit Kluisbergen schrijft boek in quarantaine: “Ik kreeg al felicitaties van Marc de Bel”

Arthur Simoens (12) uit Kluisbergen heeft in quarantaine zijn eerste boek geschreven. Het is een verhaal vol avontuur van 32 pagina’s. “En nu ga ik aan deel 2 beginnen”, zegt een enthousiaste Arthur. 

Of deze quarantaine nu een vloek of een zegen is, is voor iedereen verschillend. Maar jonge schrijver Arthur Simoens uit Kluisbergen heeft er in ieder geval alles uitgehaald wat erin zat. Op een paar dagen tijd heeft hij een volledig boek geschreven, en daarvoor kreeg hij zelfs felicitaties van jeugdschrijver Marc de Bel. 

Kasteel Drakenvonk

“Mijn verhaal  heet “Willem en kasteel Drakenvonk””, vertelt Arthur bij Radio 2 Oost-Vlaanderen. “Het gaat over een jongen die gepest wordt op school. Zijn vriend Theofiel laat hem een geheimzinnig kasteel in een bos zien. Hij gaat een paar keer op onderzoek uit, maar daar moet hij oppassen voor de conciërge.” Het verhaal is 32 pagina’s lang en is ingediend voor een verhalenwedstrijd. “Ik heb gehoord dat ik daar bij de winnaars zit. Dat is natuurlijk heel leuk!”

Jong geleerd, oud gedaan

“Ik ben al vroeg begonnen met tekstjes schrijven”, zegt Arthur nog. “Toen ik vorige week een verhalenwedstrijd ontdekte, zag ik het als de ideale gelegenheid om voor het eerst een écht boek te schrijven. Ik heb het verhaal daarna doorgestuurd naar meester Robin. Hij heeft dat op de pagina van de school gezet en nu krijg ik heel veel leuke reacties.” Vandaag is Arthur jarig, en met het geld dat hij krijgt, zal hij sparen voor een laptop zodat hij nog veel nieuwe verhalen kan schrijven.

kasto80

Meest gelezen