Vrachtwagenchauffeur uit Retie siert Vlaamse wegen in bedankingscampagne “Helden van hier”

De VSV, de Vlaamse Stichting Verkeerskunde, lanceert een campagne om sectoren die het land draaiende houden te bedanken. De geplande campagne over gsm’en in de auto moet daarvoor wijken. Vrachtwagenchauffeur Erik Leysen uit Retie staat ook op zo’n affiche. ““Aan alle helden: bedankt!”, dat zegt eigenlijk alles”, klinkt het.  

Normaal gezien ging er vandaag een campagne van start op de Vlaamse wegen over gsm-gebruik achter het stuur. Die past de VSV, de Vlaamse Stichting Verkeerskunde, nu aan naar een bedankingscampagne met affiches voor de sectoren die ons land draaiende houden in tijden van corona. “Niet alleen de zorgsector wordt in de bloemetjes gezet, maar ook de medewerkers van B-post, vuilnisophalers en de logistieke sector”, zegt vrachtwagenchauffeur Erik Leysen uit Retie die zelf poseerde voor een affiche.

Het spreekt voor zich dat de zorgmedewerkers dagelijks in het nieuws komen, maar zonder transport staat alles letterlijk stil.

Erik Leysen, vrachtwagenchauffeur

Leysen is best wel trots dat hij op een affiche staat en vindt het fijn dat er ook aan vrachtwagenchauffeurs wordt gedacht. “Het spreekt voor zich dat de zorgmedewerkers dagelijks in het nieuws komen, maar zonder transport staat alles letterlijk stil. Wij leveren bijvoorbeeld de mondmaskers of brengen eten naar de winkels”, legt hij uit.

Op de affiches staat “Aan alle helden: bedankt!” Dat vindt Leysen erg toepasselijk. “Dat zegt eigenlijk alles. Daarmee bedoelen ze niet alleen de mensen of sectoren die zijn afgebeeld op de affiches, maar iedereen die het land mee rechthoudt.”

Meest gelezen