JIPI

Bejaarde vrouw door voorbijganger gered uit brandende woning in Bekkevoort

Een bejaarde vrouw uit Bekkevoort kon op het nippertje gered worden toen er brand uitbrak in haar woning. Dat met de hulp van een voorbijganger. De woning is volledig vernield. 

Aan de Staatsbaan in Bekkevoort, in de buurt van het op- en afrittencomplex van de E314, is er gisterenavond een zware brand uitgebroken in een woning. De bewoners konden tijdig gered worden en dit door de hulp van een voorbijganger. "In de woning woont een vrouw samen met haar bedlegerige moeder van 85 jaar", vertelt waarnemend burgemeester Benny Reviers (sp.a). "Toen de vrouw haar moeder zelf niet kon redden is ze naar buiten gelopen en heeft ze op straat een auto doen stoppen. Samen met de chauffeur probeerde ze vrouw haar moeder te redden. Toen ook de politie er was, is dat gelukt."

Onbewoonbaar

De woning is onbewoonbaard verklaard. "Het dak is volledig vernield en ook achteraan is er geen gevel meer", zegt Reviers. "Maar we zijn blij dat er bij deze brand geen gewonden zijn gevallen, het had erger kunnen zijn."

Meest gelezen