Videospeler inladen...

BNP Paribas Fortis trekt dividend in

BNP Paribas Fortis zal geen dividend over 2019 uitkeren. Dat heeft de bank bekendgemaakt. De raad van bestuur van BNP Paribas Fortis herroept het eerder aangekondigde dividend van 3,53 euro per aandeel. De situatie wordt herbekeken in oktober van dit jaar, zo klinkt het nog.

Concreet zal door de beslissing geen 1,9 miljard euro dividend worden uitgekeerd aan de Franse grootbank BNP Paribas, het moederbedrijf van BNP Paribas Fortis. Daarover was de voorbije dagen ophef ontstaan, omdat de banken juist waren opgeroepen geen dividend uit te keren in deze coronacrisis om zo de lokale economie te ondersteunen.

Volgens BNP Paribas Fortis besliste de raad van bestuur "unaniem" om het dividend te herroepen. Dus ook Parijs steunt de beslissing om geen dividend uit te keren.

"BNP Paribas Fortis heeft een solide financiële structuur en staat ten dienste van de Belgische economie", aldus CEO Max Jadot, die er op wijst dat de bank een voortrekkersrol heeft gespeeld in het steunplan van de banken voor gezinnen en bedrijven tijdens de coronacrisis.

"Het is evident dat we vastberaden en voldoende gekapitaliseerd zijn om onze verantwoordelijkheden op te nemen als grootste bank van het land en er zo voor te zorgen dat bedrijven en gezinnen in het kader van dit plan bijkomende financiële ademruimte krijgen", klinkt het.

Bekijk de analyse van Michaël Van Droogenbroeck uit "Het Journaal" hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen