Derde schakelzorgcentrum in Limburg komt in Lummen

Naast Sint-Truiden en Peer komt er nu ook een derde schakelzorgcentrum in Limburg. Dat zal in Lummen liggen, in het voormalige woonzorgcentrum Het Meerlehof. Het gebouw staat sinds eind december leeg. 

In een schakelzorgcentrum worden  coronapatienten opgenomen die ontslagen worden uit het ziekenhuis, maar die nog niet naar huis kunnen. In Lummen wordt het oud gebouw van woonzorgcentrum Het Meerlehof klaargestoomd om vanaf maandag open te gaan. "Eind vorig jaar hebben we een nieuw woonzorgcentrum in gebruik genomen, en toen zijn de bewoners verhuisd naar het nieuwe gebouw", zegt burgemeester Luc Wouters. "Het oude gebouw met 80 bedden moet maandag klaar zijn om patiënten te ontvangen."

Nog veel werk, maar maandag willen we operationeel zijn
Luc Wouters, burgemeester Lummen

Er moet nog wel heel wat werk verricht worden. "Het gebouw staat leeg en is eigenlijk klaar om te slopen. Er zijn heel wat leidingen afgesloten", gaat de burgemeester verder. "Maar vandaag zijn we al begonnen met opruimingswerken en we starten met elektriceitswerken en sanitairwerken om alles tegen maandag operationeel te krijgen."

Meest gelezen