Fontein station Halle wordt vernieuwd met blikvanger

De fontein aan het station van Halle wordt eindelijk opgeknapt. Dat is nodig, want de afgelopen jaren was de installatie vaak stuk. Achter de fontein komen de grote letters van Halle te staan. 

De afgelopen weken is de fontein  op het Stationsplein van Halle al ontmanteld. Ze verdwijnt niet maar wordt helemaal opgeknapt. Dat is nodig, want de voorbije jaren gingen heel wat pompen stuk. Vorig jaar bleek na een controle bijvoorbeeld de helft van de zestien pompen die water spuiten stuk te zijn. Tegen de zomer moet dat probleem opgelost zijn, zegt schepen van Openbare Werken Johan Servé (sp.a.) "Of dat was aanvankelijk toch het plan. Door de coronacrisis durf ik het niet met zekerheid te zeggen, maar we blijven hopen". 

Blikvanger Halle

Achter de vernieuwde fontein zullen de grote letters van Halle geplaatst worden. Servé: "“Op het Stationsplein past dat wel. Wie met de trein of met de bus naar de stad komt krijgt dat meteen te zien. Het maakt de omgeving meteen wat aantrekkelijker.” 

Meest gelezen