Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved

Grieks opvangkamp voor asielzoekers in quarantaine na vaststelling corona

Een opvangkamp voor migranten en vluchtelingen in de buurt van de Griekse hoofdstad Athene is in quarantaine geplaatst na de ontdekking van 21 besmettingen met het coronavirus onder de asielzoekers. De besmettingen kwamen aan het licht nadat een pas bevallen asielzoekster positief had getest in een ziekenhuis in Athene. Het was de eerste officiële besmetting in een migrantenkamp. 

Tientallen bewoners van het kamp in Ritsona, zo'n 70 kilometer ten noorden van Athene, werden getest nadat twee dagen geleden was gebleken dat een vrouw uit het kamp besmet was met het coronavirus. Dat was vastgesteld nadat ze was bevallen in een ziekenhuis in Athene.

Binnen en buiten het kamp werd gezocht naar mensen met wie de vrouw contact had gehad. Van de 63 in het kamp geteste personen bleken er 20 te zijn besmet met het coronavirus, hoewel ze nog geen symptomen vertoonden. Alle asielzoekers in Ritsona (het gaat om honderden mensen) zullen nu een test ondergaan.

(lees door onder de foto)

Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved

Het hele opvangkamp gaat twee weken lang in quarantaine. De toegang tot het kamp wordt beperkt en vlakbij zal een medische post worden geïnstalleerd voor patiënten die er erger aan toe zouden zijn.

Het coronavirus heeft in Griekenland al aan 50 mensen het leven gekost. Er bestaat grote vrees voor een verspreiding van de epidemie in de opvangkampen voor migranten en vluchtelingen, die overbevolkt zijn en waar de levensomstandigheden veel te wensen overlaten.

Griekenland is overigens opnieuw begonnen met het behandelen van asielprocedures. Het was daarmee gestopt uit ongenoegen over de beslissing van buurland Turkije, intussen ruim een maand geleden, om migranten en vluchtelingen niet langer te verhinderen de grens met Griekenland (en dus de EU) over te steken.

Meest gelezen