Hoogbegaafde kinderen van Gentse school krijgen wél nieuwe leerstof aangeboden tijdens coronacrisis

De Gentse school Arkades, een basisschool voor hoogbegaafde kinderen, heeft besloten om hun leerlingen toch nieuwe leerstof aan te bieden tijdens de coronacrisis. Bij het sluiten van de scholen werd leerkrachten op het hart gedrukt om geen nieuwe leerstof aan te bieden. “Maar zoiets is niet mogelijk bij onze leerlingen”, klinkt het. 

De leerlingen van Arkades, een basisschool voor hoogbegaafde kinderen in Gent, krijgen – tegen de richtlijnen van de overheid in- toch nieuwe leerstof aangeboden tijdens de coronacrisis.“Wij hebben meteen de richtlijn naast ons neergelegd”, vertelt directeur van Arkades Elke Coorens bij Radio 2 Oost-Vlaanderen. “Het is voor onze doelgroep niet evident om leerstof aan te bieden die eigenlijk al beheerst en gekend is. Wij bieden zelden herhalingsleerstof aan.”

Verveling tegengaan

“Het herhalen van leerstof is geen goed idee voor kinderen die hoogbegaafd zijn omdat dat voor verveling zorgt”, gaat Coorens verder. “Alle ouders en leerlingen staan achter onze aanpak. We willen onze leerlingen tijdens deze periode voornamelijk trainen in planvaardigheden. Zo hebben we twee deadlines per week die de kinderen moeten behalen. De leerkrachten bieden het nieuwe lesmateriaal aan via digitale kanalen. De leerstof loopt eigenlijk gewoon door. En ook na de paasvakantie staan er weer testen op het programma. Die zijn wel een beetje aangepast. We gaan nu vooral vaardigheden testen in de plaats van kennis.” 

kasto80

Meest gelezen