Horeca-uitbaters Vlaamse Ardennen vrezen faillissement door afschaffing Ronde van Vlaanderen

Heel wat horeca-uitbaters uit de Vlaamse Ardennen zijn bang voor een faillissement nu de Ronde van Vlaanderen niet doorgaat door het coronavirus. Sommige zaken halen al hun inkomsten uit het wielervoorjaar met als absolute uitschieter de Ronde. Maar die inkomsten zien ze nu in het water vallen. 

Een van de vele gedupeerde zaken in de Vlaamse Ardennen is Hof Ter Kammen in Oudenaarde. Zij ontvangen het hele voorjaar alleen maar wielerploegen. “Dit weekend zou de ploeg van de Italiaanse winnares van vorig jaar hier verblijven”, vertelt uitbaatster Hilde Speleers. “Maar dat gaat nu niet door. Het regent annulaties. Ik vrees het ergste.”

Het zal hier leeg blijven, problematisch, want het zijn mijn enige inkomsten

Hilde Speleers, uitbaatster Hof Ter Kammen

“Ik leef echt van wielerploegen”, gaat Speleers verder. “In mei zou er een Amerikaanse ploeg hier komen logeren en Nieuw-Zeeland zou zich hier komen voorbereiden op de Olympische Spelen. De Nationale ploeg van Australië ging hier komen in juli of augustus. Alles is geannuleerd. Het zal hier heel leeg blijven. Dat is problematisch, want voor mij zijn dat de enige inkomsten. In september zou er ook een Amerikaanse ploeg komen. Het is nog afwachten of dat kan doorgaan.”

kasto80

Meest gelezen