Hotel in Aalst vangt coronapatiënten op: “We zijn het eerste hotel in de regio dat dit doet”

Het Ibis-hotel in Aalst wordt omgebouwd tot het allereerste zorgschakelhotel van de regio. Van zodra de Aalsterse ziekenhuizen te weinig plaats hebben, kunnen patiënten in het hotel terecht. Daar worden ze verzorgd door het verplegend personeel van de ziekenhuizen in de stad . 

Het Ibis-hotel in Aalst heeft op dit moment geen gasten door de coronacrisis. Omdat ze toch hun steentje willen bijdragen in deze uitzonderlijke omstandigheden, stellen ze hun hotel ter beschikking van de diensten van de stad en de twee ziekenhuizen van Aalst. “Als er te weinig capaciteit in de ziekenhuizen is, kunnen er patiënten opgevangen worden in het hotel”, klinkt het.

Ideale vloerbekleding

“Wij zijn het eerste hotel in de regio dat dit doet”, vertelt Yves Fonck, vice president van Accorhotels België en Luxemburg. “Er zijn hier 78 bedden aanwezig. Het hotel is geschikt omdat de vloerbekleding parket is. Parket is de ideale vloerbekleding om patiënten met corona op te vangen. Het hotel wordt ter beschikking gesteld zonder eigen personeel. Het verplegend personeel zal hier de verzorging van de patiënten op zich nemen. Het gaat dan om patiënten die uit de ziekenhuizen worden ontslagen, maar nog niet helemaal klaar zijn om naar de thuisbasis te gaan.”

In het hotel zullen niet alleen mensen uit Aalst terecht kunnen, ook coronapatiënten uit regio Ninove en Geraardsbergen kunnen er uitzieken. Er werd nu alvast voor het Ibis-hotel gekozen, mogelijk komen er als dat nodig is ook elders in Aalst nog zorgschakelhotels bij.

Hostels in Gent

In Gent werkt de stad samen met hostels. Niet om coronapatiënten op te vangen, maar wel om daklozen te slapen te leggen. Er kunnen minder daklozen in de gewone opvang terecht omdat er voldoende afstand gehouden moet worden door het coronavirus. Al drie Gentse hostels doen mee aan het project.

kasto80

Meest gelezen