Belgische Monarchie

Koning belt met woonzorgcentrum in Wingene: "Mooi initiatief maar ook vruchtbaar gesprek"

Koning Filip heeft een half uur geskypet met het woonzorgcentrum Amphora in Wingene. Meer dan 20 bewoners zijn er besmet met het coronavirus. Directeur Hans De Clerck: "Is het dankzij dat gesprek met de koning of niet? In elk geval krijgen de woonzorgcentra meer testmateriaal. En net dat had ik met hem besproken."

In het woonzorgcentrum Amphora in Wingene zijn ze erg opgezet met het koninklijk gesprek. "Het was een mooi initiatief. De koning stak ons een hart onder de riem. Hij toonde veel medeleven en gaf steun aan onze bewoners en personeel", vertelde directeur Hans De Clerck in Start Je Dag op Radio 2 West-Vlaanderen.

"Ik wilde het niet alleen over onszelf hebben. Alle woonzorgcentra hebben te weinig test- en beschermingsmateriaal. Ik heb dat aangekaart bij de koning. Hij bleef maar vragen stellen daarover tot hij het helemaal begreep. De koning beloofde om zijn steentje bij te dragen waar hij zou kunnen. En kijk: gisterenavond zag ik op Het Journaal dat de woonzorgcentra meer testmateriaal krijgen. Komt dat door mijn gesprek met de koning? Ik weet het niet maar het zal er zeker geen kwaad aan gedaan hebben."

Meest gelezen