Loes en Inez van Kastart
Radio 2

Kunstenkamp voor de eerste keer online: met bijna geen materiaal, laagdrempelig en voor iedereen

Atelier Kastart is een kunsteducatief atelier dat vier jaar geleden opgericht werd door Inez Maes (Boortmeerbeek) en Loes Hubrechts (Leuven). Bedoeling is om op een zinvolle en speelse manier aan kunst te doen. Door de coronamaatregelen zal nu voor de eerste keer een online kunstkamp georganiseerd worden. En iedereen mag meedoen.

Atelier Kastart zorgt tijdens dit online kunstkamp voor een beleving van creativiteit voor het hele gezin met de natuur als inspiratiebron. Ze hebben ervoor gekozen om een kamp te organiseren waarbij geen materiaal vereist is, want alles wat nodig is, kan je thuis vinden. Daarna mogen de deelnemers een foto sturen van hun kunstwerk, en een foto waar ze bij hun kunstwerk poseren: “Er komt een online expositie, maar we organiseren ook exposities in het bos. Iedereen kan dus op verschillende manieren deelnemen. En er is ook een wedstrijd aan verbonden”, zegt Inez Maes.

Laagdrempelig

Ze sporen niet alleen jongeren maar iedereen aan om op een creatieve manier de tijd te doden door kunst te maken, laagdrempelig. Iedereen kan deelnemen vanaf 6 tot 10 april. Dagelijks zijn er twee opdrachtjes. Meer info kan je vinden op de website van Kastart.

Meest gelezen