Man van 19 opgepakt in Mechelen voor spuwen en hoesten naar agenten

De lokale politie van de zone Mechelen-Willebroek heeft een 19-jarige man opgepakt, omdat hij tijdens een politiecontrole begon te spuwen en hoesten in de richting van de agenten. De onderzoeksrechter heeft de jongeman aangehouden.

De tiener werd door de politie opgemerkt toen hij met een andere inzittende op de Leuvensesteenweg in Mechelen reed. De passagier bleek een neef te zijn die geen huisgenoot van de jongeman is, wat de verplaatsing dan ook niet essentieel maakte. Bovendien had de bestuurder een voorlopig rijbewijs en mocht hij daarmee geen passagiers vervoeren. Toen de politie hem daarover aansprak, werd hij agressief en spuwde en hoestte hij in de richting van de agenten.  Hij werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter en later ook aangehouden. 

Nog een spuwer

Ook in Hoevenen, bij Stabroek, kreeg de politie te maken met een spuwer. De man was betrokken bij een vechtpartij op een supermarktparking.  Nadat agenten hem naar het ziekenhuis hadden gebracht, werd hij agressief en spuwde naar de agenten en het verplegend personeel. 

Het Antwerpse parket herhaalt dat het in deze coronatijden streng optreedt tegen spuwers. Zij riskeren fikse boetes en zelfs gevangenisstraffen.

Meest gelezen