Minderjarige verdachte gearresteerd na home invasion in Berlaar

De recherche van de politiezone Berlaar-Nijlen onderzoekt een home invasion in Berlaar. Drie gewapende verdachten drongen het huis van een ouder echtpaar binnen. Ze bedreigden de bewoners en eisten geld, maar ze vertrokken weer nadat de man des huizes zich verweerde. Kort na de feiten kon een minderjarige verdachte gearresteerd worden.

De politiezone Berlaar-Nijlen kreeg woensdagavond een noodoproep van een koppel van 68 en 70 jaar uit Berlaar. De slachtoffers zaten in de woonkamer van het huis televisie te kijken, toen er rond half tien ’s avonds werd aangebeld. Nadat de man des huizes de deur opende, drongen drie gewapende verdachten het huis binnen. Ze bedreigden hem met een mes en eisten geld.

Speurhond en helikopter

De man kon het mes uit de handen van één van de verdachte stampen. Toen de man bleef roepen dat ze naar buiten moesten, vertrokken de drie verdachten zonder buit. De man raakte lichtgewond.

De politie organiseerde meteen een zoekactie. Daarbij werden een speurhond en de politiehelikopter ingezet. Tijdens de actie werd een minderjarige verdachte gearresteerd. Hij zal door het parket voorgeleid worden bij de jeugdrechter. Het labo deed ter plaatse het sporenonderzoek. De politie voert het onderzoek verder.

Meest gelezen