Oud-gemeentehuis van Beigem wordt gesloopt: onherstelbare schade na storm Ciara

Het oude gemeentehuis van Beigem bij Grimbergen, dat door de storm Ciara begin februari zwaar werd beschadigd, wordt niet heropgebouwd. “Het gebouw is daarvoor in veel te slechte staat”, zegt burgemeester Chris Selleslagh (Open VLD).

Op 9 februari 2020 stortte een groot deel van de achtergevel van het oud-gemeentehuis van Beigem in als gevolg van de storm Ciara. Op het gelijkvloers waren twee klassen van de gemeentelijk basisschool 't Mierken en een vergader- en opslagruimte. Gelukkig raakte niemand gewond. Maar door de instorting van de achtergevel dreigt nog meer afbrokkelingsgevaar. In sommige buitenmuren zijn grote barsten duidelijk zichtbaar.

"Er werd aan een extern bureau opdracht gegeven om de veiligheid van het gebouw te onderzoeken. Daaruit werd geconcludeerd dat door de instabiliteit van de buitengevels, het gebouw best afgebroken kan worden”, zegt burgemeester Selleslagh.

Het schepencollege betreurt dat een stukje 19de-eeuws erfgoed van Beigem verloren gaat, maar de sloop lijkt de enige verantwoorde keuze.

Meest gelezen