Podcast Björn in the USA - Leven en werken in New York, in tijden van corona: "Ik maak dingen mee die ik niet ken"

Hoe is dat: overzees correspondent zijn in een rampgebied? Hoe gaat dat dan: leven en werken in een soort oorlogsgebied, in een verboden zone? Onze man in Amerika, Björn Soenens, maakt het allemaal mee vanop de eerste rij. Luister mee naar zijn podcast over de nooit geziene gebeurtenissen in New York. 

Beluister hier de podcast van Björn Soenens, gemonteerd door Daan Wallis

Luister ook naar deze en andere afleveringen van Björn in the USA op:

Als een tornado raast het coronavirus over heel Amerika. Björn Soenens: "Ik maak dingen mee die ik niet ken. Angst, paniek in de omgeving. De stad voelt koortsig. Het leven sijpelt weg. De mensen zijn weg, ze lijken in een imaginaire opslagplaats opgeborgen.

Soms bevind ik me in de beroemde roman "De pest" van Albert Camus. New York is het nieuwe Oran. Als de stad op slot gaat, breekt er paniek uit, er vallen doden. Net als nu, in het echt."  

Meest gelezen