Priester Wim Simons zingt coronalied: “Die dag waarop alles weer mag…”

Priester Wim Simons uit Herk-de-Stad heeft een coronalied geschreven. Daarin zingt hij over hoe zwaar deze periode is en wijst hij ons ook op onze verantwoordelijkheden. Maar hij geeft ons ook hoop op die dag ... die dag dat alles weer mag. 

Priester Wim Simons uit Herk-de-stad speelt thuis achter de piano een zelfgemaakt coronalied. In het lied zingt hij over alles wat zwaar is aan deze crisis, maar drukt hij ons ook op het hart dat we moeten volhouden. Want er komt een dag, zegt hij, waarop alles weer zal mogen. 

Een zin die hem nauw aan het hart ligt is "alles ben ik voor allen om er tot elke prijs enkelen te redden". Deze zin schudde hem wakker en maakte hem duidelijk dat het van groot belang is om je als priester ten volle in te zetten om tot elke prijs ook maar een klein resultaat te kunnen bekomen. "Maar dat resultaat kan een wereld van verschil maken voor sommigen”, zegt hij. "En laat ons nu net dat verschil kunnen maken door gewoon in ons kot te blijven."

Beluister via onderstaande link het coronalied.

Meest gelezen