Jongeren skiën door straten van Leuven, politie waarschuwt: "Misschien wel grappig, maar zeker verboden"  

In Leuven hebben enkele jongeren een filmpje opgenomen waar ze - in tijden van corona - anders nooit de kans toe zouden gekregen hebben: op enkele skilatten door de Leuvense binnenstad. Maar dat is voor alle duidelijkheid verboden, waarschuwt de Leuvense politie "Als we ze  betrappen, riskeren ze een boete van minstens 250 euro."  

Enkele jongeren uit het Leuvense kwamen op het idee om een filmpje te maken om al skiënd door de Leuvense binnenstad te gaan. "Omdat de skiresorts door het coronavirus allemaal dicht zijn...", zo kunnen we lezen op hun YouTube-kanaal waar ze het filmpje gepost hebben. 

Verboden

Zo'n filmpje is misschien wel grappig, maar voor alle duidelijkheid verboden. Dat zegt Nicolas Del Piero, woordvoerder van de politiezone Leuven. "Het verplaatsen op ski's in dit geval is altijd gevaarlijk. Of het nu tijdens of buiten de coronacrisis gebeurt. Je laten voorttrekken op ski's die daarvoor niet gemaakt zijn, is eveneens gevaarlijk."

Maar zo zegt de politie ook: "Het is ook een buitenactiviteit die niet toegelaten is binnen de huidige coronamaatregelen. En de verplaatsing is  niet essentieel. Ook de regels rond social distancing worden niet altijd gerespecteerd. Hoe origineel het ook is, het mag niet. Als we jongeren betrappen die dit doen, krijgen ze een boete van 250 euro."

Meest gelezen