Theater Elckerlyc in Antwerpen schrapt alle producties tot en met de zomer

Alle producties van dit seizoen van theater Elckerlyc in Antwerpen worden geannuleerd. Door de coronacrisis kan er niet meer gespeeld en gerepeteerd worden. De cultuursector hoopt dat bezoekers hun geld niet terugvragen, maar het doneren als steun aan de sector.

Theater Elckerlyc in Antwerpen schrapt alle geplande producties tot en met 15 augustus. Dat komt omdat er door de coronamaatregelen niet meer gerepeteerd kan worden voor nieuwe voorstellingen en er dus ook niet meer kan worden gespeeld. De cultuursector hoopt nu dat zo veel mogelijk mensen het geld van hun tickets niet terugvragen, maar doneren als steun. 

EWT-theater in Deurne

Ook in het EWT-theater in Deurne wordt er niet meer gespeeld. Daar vraagt zo’n 80 procent van hun vast abonnees het geld voor gemiste producties niet terug, als steun voor het theater.

“Het publiek zorgt voor een ongelofelijke steun en een ongelofelijke push om te blijven gaan”, zegt directeur Frank De Kaey. “Geef en steun ieder theater of elk cultureel evenement waarbij je betrokken bent, want die mensen hebben het heel hard nodig.”

Meest gelezen