Radio 2

Vier zwaar verwaarloosde dieren gevonden in stal in Diksmuide

In een stal van een voormalige boerderij in Diksmuide zijn vier zwaar verwaarloosde dieren en een kreng aangetroffen. Het was de schepen van dierenwelzijn die de ontdekking deed, nadat hij getipt was door de uitbater van het voormalige dierenasiel van Veurne. In de stal vonden ze een ezel, een hond en twee hangbuikvarkens. Een derde hangbuikvarken was overleden.

De dieren waren eigendom van een gescheiden stel. Zij hadden de dieren blijkbaar ondergebracht in een vzw. Wat die vzw juist doet, wordt nu onderzocht door de politie. Het kreng werd meegenomen door vilbeluik Rendac. De dieren werden opgehaald door dierenwelzijnsorganisatie "Het Blauwe Kruis". Alleen de hond ging terug naar de vzw. De schepen en de uitbater van het voormalige dierenasiel van Veurne hebben daar een dubbel gevoel bij en willen het welzijn van de hond verder opvolgen.

Erg geraakt

Schepen van dierenwelzijn Marc De Prez (Idee Diksmuide) is als landbouwer ook professioneel bezig met dieren. Hij verklaarde zich erg geraakt door wat hij zag: "De hond was uitgemergeld en de ezel in slechte staat. We troffen ook twee verwaarloosde hangbuikvarkens en een dood hangbuikvarken aan. Dat was van ontbering gestorven. Het is heel moeilijk om zulke toestanden te snappen. Ik moet één ding zeggen: het heeft me geraakt. Ik heb al veel dingen gezien in mijn leven, maar dit heb ik nog weinig meegemaakt."

Radio 2
Radio 2

Meest gelezen