Dave Peeters als held op de affiche van VSV
Vlaamse Stichting Verkeersveiligheid

Limburgers stralen op affiches voor coronahelden: "Mijn dochter houdt de affiche bij"

De Vlaamse Stichting voor Verkeersveiligheid start vandaag een nieuwe campagne met affiches langs onze snelwegen. Dit keer niet met veilig rijden als thema, maar om de helden te bedanken die het beste van zichzelf geven in deze tijden. Op vier van de vijf affiches staan Limburgers. 

Op de affiches staan vijf mensen die allemaal een essentieel beroep uitoefenen. De beroepen die onmisbaar zijn in deze coronatijden. We zien een brandweerman, een vrachtwagenchauffeur, een vroedvrouw, een postbode en een vuilnisophaler. Die laatste is Dave Peeters uit Heusden-Zolder: "Mijn baas vroeg wie mee wilde doen met de campagne en ik was de eerste die zich aanbood. Ik mocht het dus doen. En ik moet wel zeggen dat de appreciatie deugd doet." 

Natuurlijk maken wij ons ook zorgen, maar het werk moet gebeuren

Dave Peeters

Dave en zijn collega's zorgen ervoor dat de vuilnisophaling blijft doorlopen en dat doen ze met plezier. "Natuurlijk maken wij ons ook zorgen, net zoals iedereen. Het werk moet gebeuren en de mensen zijn ons dankbaar voor wat wij doen. We krijgen bijvoorbeeld veel tekeningen en briefjes." Ook de collegialiteit is groot in Daves team. "Er wordt geen misbruik gemaakt van doktersbriefjes, terwijl mensen dat wel gemakkelijk zouden kunnen. Iedereen blijft werken zolang hij kan." 

Weinig verkeer

Zijn job uitvoeren in deze periode vindt Dave wel vreemd: "Je ziet bijna niemand op straat. Er is bijna geen verkeer. Op zich is dat wel gemakkelijk om vlot door te kunnen rijden, maar het blijft gek. Zeker in Sint-Truiden merk je dat de mensen echt bezorgd zijn."

Op dit moment moet Dave meer vuilnis verwerken dan normaal, maar dat kan snel verbeteren. "Vanaf volgende week zouden de recyclageparken weer opengaan. Dan zal veel afval rechtstreeks naar daar gaan en krijgen wij het iets makkelijker." 

Vanaf vandaag kan je Dave tegenkomen langs de Vlaamse wegen op verschillende affiches. Hij hoopt er zelf ook eentje te mogen bijhouden als de campagne over een maand afgelopen is: "De affiche is dan eigenlijk voor mijn zestienjarige dochter. Ik vertelde dat ik mee mocht doen aan de campagne en daar was ze toch in geïnteresseerd", lacht Dave. 

Meest gelezen