We moeten in ons kot blijven, maar wat met mijn cadeaubonnen?

Ligt er in jouw kast ook nog een stapel cadeaubonnen van afgelopen kerst of je verjaardag? Je hebt nu de tijd om ze te gebruiken, maar je mag niet. Want je moet in je kot blijven. Gelukkig kun je die meestal zelf verlengen of doen sommige bedrijven dat in jouw plaats.

Een Bongobon voor een romantisch weekendje, die kan je nu niet gebruiken. Net als veel andere belevingsbonnen. De belangrijkste bedrijven die zulke bonnen uitgeven, houden rekening met de moeilijke omstandigheden in deze coronatijd.

"Onze klantendienst is nog steeds operationeel," zegt Ruud Tiebos van Bongo. "Die kan je contacteren als je je bon wil verlengen of omruilen. We zijn daar heel flexibel in in deze tijd, dat spreekt voor zich. Je kan ook een bevestigde reservering omboeken naar een latere datum." Zorg wel dat je je Bongobon registreert. Dat kan je doen via de website van Bongo. 

Ook Vivabox belooft om alle klanten te helpen. "We zorgen er in elk geval voor dat al onze klanten die hun Vivabox nu niet kunnen gebruiken, dit later toch nog kunnen doen," zegt David Heylen Vivabox. Deze boxen kunnen uitzonderlijk gratis verlengd worden." Daarvoor moet je contact opnemen met de klantendienst van Vivabox. 

Cadeaubonnen

Veel bedrijven nemen zelf maatregelen om hun cadeaubonnen te verlengen.

"Alle bioscoopvouchers en voordeelkaarten die vervallen in de periode van 13 maart tot en met eind juli, worden automatisch verlengd  tot 31 juli," zegt Anneleen van Troos van Kinepolis. "Dit geldt ook voor bioscoopvouchers die niet rechtstreeks bij ons werden aangekocht, maar via een derde partij. Uitstel is dus zeker geen afstel."

Ook Groupon en klassieke winkelketens Fnac, Standaard Boekhandel en Dreamland verlengen alle cadeaubonnen. Dat staat ondertussen vermeld op hun website. Bij Ikea staat er geen vervaldatum op de cadeaubonnen, dus die blijven altijd geldig. 

Voorlopig beslist elke winkel apart wat er met de cadeaubonnen gebeurt. Een algemene maatregel is er in elk geval (nog) niet.

Ecocheques

Wat er met de ecocheques gaat gebeuren, daar is nog geen duidelijkheid over. Daar staat ook een vervaldatum op. In een schriftelijke reactie zegt Dennis Daeleman van Eco Cheques dat er nog geen beslissing is genomen. Maar er zou binnenkort meer nieuws volgen. Wordt dus vervolgd.

Meest gelezen