Zo goed als geen luchtvaartverkeer meer vanuit Antwerpse luchthaven door coronacrisis

Het is geen verrassing en het is nu officieel: er vertrekken nog maar heel weinig vluchten vanuit de Antwerpse luchthaven. Al het luchtverkeer wordt er nu beperkt tot het essentiële, zoals bijvoorbeeld voor repatriëringen of overheidsvluchten. De volgende maanden worden dramatisch, vrezen ze bij de luchthaven. 

De eerste twee weken van maart draaide de Antwerpse luchthaven nog op volle toeren, maar nadien vielen alle lijnvluchten weg. Daardoor is het aantal passagiers in maart met bijna de helft gedaald ten op zichte van dezelfde periode vorig jaar.  

Voor april lijkt de situatie nog dramatischer. Zowat alle activiteiten op de luchthaven zijn gestopt. Nu worden de vluchten beperkt tot essentiële businessvluchten, repatriëringen, foto- en inspectievluchten en overheidsvluchten. 

Goede start

De luchthaven in Antwerpen nam dit jaar een goede start met een nieuwe verbinding tussen Antwerpen en London en ook de vluchten van TUI Fly zaten goed vol. Bij de luchthaven vrezen ze dat de komende maanden echter dramatisch gaan worden.

Meest gelezen