Afhaalbibliotheken doen het goed

In verschillende gemeenten organiseren bibliotheken afhaalmomenten. Mensen kunnen zelf hun boeken niet meer uitzoeken, maar mogen ze bestellen en dan worden ze klaargelegd om af te halen. In Kapellen zijn in één week tijd bijna 200 pakketten afgehaald. 

Omdat ook de bibliotheken dicht moeten blijven door de coronamaatregelen, hebben ze op heel wat plaatsen afhaalbibliotheken geïnstalleerd. Daar kan je boeken en andere materialen reserveren en daarna contactloos ophalen.

In de bibliotheek van Kapellen hebben ze het veel drukker dan normaal. In één week tijd werden er bijna 200 pakketten opgehaald, goed voor meer dan 1000 boeken, cd's en dvd's. "Veel studenten moeten boeken lezen", zegt Kim Decombes van de bibliotheek. "Er zijn ook leerkrachten die boeken komen halen om uit te delen aan hun leerlingen. Maar daarnaast zitten er ook heel veel mensen thuis die hun tijd nuttig willen besteden en ook hun kinderen willen bezighouden."

Het lijkt erop dat mensen even willen wegdromen: "Vooral romans die het rustige en zalige leven weergeven, gaan vlot buiten. Heel harde onderwerpen worden vermeden." 

Meest gelezen