Zware boetes voor niet-essentiële verplaatsingen: "Ga niet met wagen naar Zoniënwoud"

Het weekend belooft mooi en zonnig te worden, en dus trekken we er graag op uit. Maar de politie wil nog eens waarschuwen dat je daarvoor de auto niet mag gebruiken. “Kom zeker niet met de wagen naar het Zoniënwoud”, zegt de korpschef van de Druivenstreek. “Je riskeert zware boetes.”

Sinds de verstrengde coronamaatregelen zijn enkel noodzakelijke verplaatsingen toegelaten, met de auto naar een bos of park rijden hoort daar niet bij. Toch merkt de politie van de zone Druivenstreek dat er nog veel mensen dat wel doen, zegt korpschef Sébastien Verbeke: “Het gebeurt vaak dat we mensen tegenhouden die een verplaatsing doen die niet essentieel is. Zo nemen ze de auto om te gaan wandelen in het Zoniënwoud. Afgelopen weekend stelden we toch wel vast dat het Zoniënwoud een populaire plaats is om te gaan vertoeven.”

Extra patrouilles

En ook dit weekend belooft het mooi weer te worden. De politie vreest dat er weer heel wat mensen met de auto naar het Zoniënwoud zullen komen en zet daarom ook extra mankrachten in om te controleren. “Het is absoluut verboden, het is geen essentiële verplaatsing”, zegt korpschef Sébastien Verbeke. “De bedoeling is dat de buitenwandeling gebeurt in de onmiddellijke omgeving van de woning en je dus niet de wagen neemt.” Wie dat wel doet riskeert een boete tot 250 euro.

Meest gelezen