Brugse horeca zet terrassen klaar, ook al zijn er geen klanten

In Brugge laten heel wat horecazaken hun terras al opbouwen, ook al worden er nog minstens enkele weken geen klanten verwacht. De uitbaters willen klaar zijn voordat dat de coronamaatregelen weer versoepelen. Nu de binnenstad verlaten is, gaat het opbouwen trouwens een stuk vlotter.

Onder meer op de Burg en aan de Rozenhoedkaai wordt er druk gewerkt aan de terrassen. Dat is opvallend, want de cafés en restaurants moeten nog zeker tot 19 april de deuren dicht houden. Er mogen ook nog geen tafels of stoelen buitengezet worden. De stad gaf toestemming voor de opbouw, op voorwaarde dat de voorzorgsmaatregelen nageleefd worden.

Er komt een prachtig weekend aan, maar er zullen geen klanten zijn.

Jan Vanbrabander, terrasbouwer

Meer tijd om beter af te werken

Het is momenteel veel rustiger in Brugge, dus voor de terrasbouwers betekent dat ook meer tijd om alles goed af te werken. "Inderdaad," zegt Jan Vanbrabander van Terrasdesign, het bedrijf dat de meeste terrassen in Brugge levert. "We moeten niet zo gehaast werken.  Daardoor kunnen we meer aandacht besteden aan de details. Het nadeel is natuurlijk dat er een prachtig weekend aankomt, maar dat er geen klanten zullen zijn. Het is een groot verlies voor iedereen, al valt het mij op dat de horecamensen er moedig en positief bij blijven. Uiteindelijk zal het wel verbeteren. En zodra de coronamaatregelen versoepelen, kunnen de terrassen open."  

Meest gelezen