.

Discussie over "gemeenteraad per mail" in Zoersel

Het gemeentebestuur van Zoersel (N-VA, Groen en Open VLD) wil de gemeenteraad van deze maand via mail houden. Maar de oppositiepartijen CD&V, Heerlijk Zoersel en Vlaams Belang willen dat er digitaal wordt vergaderd, zoals veel andere gemeenten doen, omdat debat via mail niet mogelijk is volgens hen.

Ook gemeenteraden kunnen door de coronamaatregelen niet bijeenkomen. Op veel plaatsen wordt er digitaal vergaderd, via videoconferencing, maar in Zoersel besliste het gemeentebestuur om op 21 april te vergaderen via mail. Dat zien oppositiepartijen CD&V, Heerlijk Zoersel en Vlaams Belang niet zitten.

Via mail kun je niet debatteren, zegt Roel Van Elsacker van CD&V: "Als 27 raadsleden mails naar elkaar beginnen te sturen dan krijg je een wirwar waar een kat haar jongen niet in terugvindt." Hij geeft aan dat er heel wat verschillende mogelijkheden zijn. "Onze kinderen volgen zelfs les op die manier aan de hogeschool of de universiteit. Door handen op te steken kan je zelfs iedereen op een ordentelijke manier aan het woord laten en kan iedereen ook gewoon het debat volgen."

Burgemeester Liesbeth Verstreken (N-VA) zegt dat er maandag nog overleg is. Volgens haar is mailen voor iedereen het meest haalbaar en het minst omslachtig.

 

Meest gelezen