Elke zaterdag muzikaal eerbetoon aan zorg in Denderhoutem: “Om 20 uur versieren we ons dorp met muziek”

Elke zaterdagavond om 20 uur komen de inwoners van Denderhoutem, bij Haaltert, op straat om samen een lied te zingen voor iedereen die nu extra hard moet werken door de coronacrisis. De bedoeling is dat iedereen hetzelfde lied zingt vanuit hun voordeur.

“Denderhoutem is een dorp dat dag in dag uit leeft”, vertelt Jeroen Wiggeleer bij Radio 2 Oost-Vlaanderen. Hij werkt in de eventsector en zag de laatste weken heel wat geplande concerten in het water vallen. Omdat muziek belangrijk is, wil hij Denderhoutem nu aan het zingen krijgen met deze bijzondere actie. 

Samen zingen

“Om 8 uur ’s avond applaudisseren heel wat mensen in Vlaanderen voor de zorg, maar wij gaan daar nog een stapje verder in”, gaat Wiggeleer verder. “Om 8 uur zingen wij een lied van 1 van de vedetten die hier in ons dorp wonen. We zijn begonnen met een nummer van Paul Roelandt, en vandaag staat er een nummer van Lindsay op de planning.” Stipt om 20 uur zal haar hit “Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat” te horen zijn. “Het is een heel toepasselijk nummer in deze tijd. Het is een verwijzing naar alle mensen die nu in de weer zijn.”

Vorige week stonden er zeker 100 boxen op straat

“Het valt op dat Denderhoutem een groot hart heeft en maar al te graag zingt”, zegt Wiggeleer nog. “Ik heb mensen opgetrommeld via sociale media, en daar kwam heel veel reactie op. Ik denk dat er afgelopen zaterdag zo’n 100 boxen in de deuropening stonden waardoor er muziek klonk. We versieren ons dorp met muziek, in de plaats van met lichtjes. Iedereen mag trouwens mee doen. Ook mensen die niet van Denderhoutem zijn!”

kasto80

Meest gelezen