AFP or licensors

Enkele Brusselse Carrefour-winkels dicht door stakingsactie

Vanochtend zijn enkele Carrefour-winkels in het Brusselse niet opengegaan als gevolg van een spontane staking. Ook in Wallonië is dat in sommige winkels het geval. Eerder deze week was er ook al sociale onrust bij Delhaize, naar aanleiding van de coronacrisis.

Onder meer in Sint-Agatha-Berchem, Etterbeek (twee Carrefour markets), Drogenbos, Oudergem, Kraainem en Evere, zijn de Carrefour-winkels vanochtend niet opengegaan. 

Volgens de vakbond heeft het personeel zijn buik vol van het compensatievoorstel dat de directie deed naar aanleiding van de crisis. "Er heersen al weken spanningen en angst. De mensen hebben er genoeg van", klinkt het. De supermarkten kregen sinds de uitbraak van het virus te maken met een overrompeling en heel wat personeelsleden voelen zich onveilig omdat de "social distancing" maar moeilijk kan worden nageleefd.

Meest gelezen