Geen Ronde van Vlaanderen? Dan maar zelf de fiets op: “Extra politiecontroles zodat alles veilig verloopt”

Politiezone Lierde-Geraardsbergen zal dit weekend extra controleren of de wielrenners alle maatregelen rond het coronavirus naleven. Ze verwachten vele fietsers in de omgeving door het mooie weer én omdat dit weekend normaal de Ronde van Vlaanderen op de planning stond.

Dit weekend zou normaal de Ronde van Vlaanderen gereden worden. Maar door de coronacrisis kan dat niet doorgaan. “Toch zullen er heel wat fietsers op de baan zijn”, vertelt korpschef Jurgen De Landsheer. “We verwachten dat veel wielertoeristen zich toch even in de Ronde van Vlaanderen willen wanen.” Om alles veilig te laten verlopen, zal de politiezone Lierde-Geraardsbergen extra controleren of iedereen zich aan de regels van social distancing houdt. 

Zorgzame politie

“We willen dat iedereen op een veilige manier van het mooie weer kan genieten”, zegt De Landsheer nog. “Het is zeker niet zo dat wij boeman willen spelen, maar we worden wel vaak zo bekeken omdat we ervoor moeten zorgen dat mensen de regels naleven en in het slechtste geval schrijven we ook boetes uit. Maar eigenlijk zorgen we voor de burgers. We helpen hen om gezond te blijven, dus hopelijk hebben zij respect voor het feit dat wij de regels moeten doen naleven. Iedereen moet positief en gezond blijven.”

Snot

Cycling Vlaanderen, de vereniging voor wieltertoeristen, vroeg eerder bij Radio2 Oost-Vlaanderen aan de wielrenners om ook op te letten als ze hun neus snuiten. Dat doen 'op zijn coureurs', dus snuiten zonder zakdoek en het snot weggooien in de vrije natuur, is in deze virustijd geen goed idee. Best toch een zakdoekje gebruiken en dat wegstoppen tussen je kleren, vindt Cycling Vlaanderen.

kasto80

Meest gelezen