Genezen coronapatiënten in Limburg getuigen: "Ik heb eindelijk weer energie"

Het coronavirus heeft zich de afgelopen weken laten zien in alle maten en gewichten. Natuurlijk gaat de grootste bezorgdheid naar de ernstig zieke mensen, of naar de familie van patiënten die de strijd verloren. Maar er zijn intussen ook veel mensen die genezen zijn, zoals Laurens, Jos en Tanja. 

Het verhaal van Laurens

Laurens Claes, een fitte man van 30, is een aantal weken geleden teruggekomen van skivakantie in Italië. Al snel had hij koorts, een droge hoest… de bekende symptomen. Toen Laurens ook spierpijn kreeg, begon hij zich zorgen te maken.  Maar we zijn nu vier weken verder en Laurens vertelt: "De zorgen zijn achter de rug. Ik voel weer energie in mijn lichaam. Ik kan van thuis uit werken en in mijn huis kan ik opnieuw klusjes doen. " 

Het verhaal van Jos

Jos Boyen is 74. Meer dan twee weken geleden kreeg hij koorts. Hij bleef thuis en zette zichzelf in quarantaine. Maar toen hij na 10 dagen nog altijd koorts had, ging hij naar het ziekenhuis in Sint-Truiden. "Daar heb ik 5 dagen lang zuurstof gekregen",  vertelt Jos, "en ben ik geleidelijk aan beter geworden.  Ik werd ontzettend goed verzorgd en vandaag mag ik het ziekenhuis verlaten. Ze hebben me genezen verklaard",  zegt Jos opgelucht. 

Het verhaal van Tanja

Ook bij Tanja Vandenhout uit Zonhoven sloeg het virus toe maar zij had er minder last van. Ze was een beetje vermoeid, had een beetje keelpijn en een zwaar gevoel op de borst maar daar bleef het bij. "Een tijdje stond alles op een laag pitje maar nu doe ik weer het gras af. Ik geniet van de kinderen, kortom ik kan alles weer doen zoals normaal", besluit ze vrolijk.  

Meest gelezen