M-hotel

Genk krijgt vierde schakelzorgcentrum van Limburg

In het M-hotel in Genk wordt een schakelzorgcentrum klaargemaakt voor Oost-Limburg. Dat is het vierde centrum in Limburg, naast Sint-Truiden, Peer en Lummen. In zo'n centrum zullen patiënten worden opgevangen die het ziekenhuis mogen verlaten, maar nog niet naar huis kunnen.

In de 4 schakelzorgcentra worden coronapatiënten die het ziekenhuis mogen verlaten, maar nog zorg nodig hebben, opgevangen. De bedoeling is de druk op ziekenhuizen te verlagen door mensen die bijna beter zijn, daar klinisch toezicht te geven of extra zorg, die ze thuis niet kunnen krijgen.

Het M-hotel in Genk wordt vanaf vandaag klaargemaakt als schakelzorgcentrum. Er worden om te beginnen 300 bedden vrijgehouden van zodra dat nodig zou zijn.  

Niet in gebruik

Het M-hotel ligt in het centrum aan de Molenvijvers. Het hotel is dus goed bereikbaar en heeft al ervaring als ‘zorghotel’ dankzij een eerder project in samenwerking met het ZOL. Dit is al het vierde schakelzorgcentrum dat wordt ingericht in Limburg, maar of het ook echt gebruikt gaat worden, hangt af van het verdere verloop van de coronacrisis. Ook in andere provincies zijn er zo'n schakelzorgcentra.

Meest gelezen