Gouverneur van Limburg: "Geniet van de buitenlucht maar maak er geen vakantie-uitstap van"

We staan voor de start van de paasvakantie en volgens de weersvoorspellingen krijgen we het eerste echte lenteweekend. In de fruitstreek staan al wat fruitbomen in bloei, het zou normaal een topper voor het toerisme moeten worden. Maar er wordt uitdrukkelijk opgeroepen om daar weg te blijven en de coronamaatregelen strikt te volgen.

Waarnemend gouverneur van Limburg Michel Carlier begrijpt dat de mensen in deze periode en met het mooie weer buiten willen komen. Hij moedigt hen aan om te bewegen en te genieten van de natuur, maar waarschuwt ook. "Ga niet allemaal naar dezelfde plek, en maak er geen vakantieuitstap van. Als je buitenkomt zou je altijd in beweging moeten zijn, dus ga fietsen, wandelen of joggen maar maak er geen happy familytime van door je picknickmand mee te nemen of een flesje te kraken, da's echt niet de bedoeling. Blijf vooral afstand houden, we  zijn van bij het begin in Limburg bij de regio's die het felst getroffen zijn en hebben dus alle redenen om ons strikt aan de voorschriften te houden."

Politiecontroles in populaire gebieden

Ook de verschillende politiezones hebben al aangekondigd dat ze dit weekend extra controles zullen houden op de naleving van de veiligheidsvoorschriften. Zeker populaire natuur- en wandelgebieden zullen in de gaten gehouden worden. Er komen meer patrouilles en in de fruitstreek zal de politie met de fiets op pad gaan. Wie bijvoorbeeld met de auto betrapt wordt of in groep naar buitenkomt, zal onmiddellijk beboet worden. De controles zullen heel de paasvakantie worden voortgezet.

Meest gelezen