Privévliegtuig Lionel Messi maakt noodlanding op Brussels Airport

Een privévliegtuig van de Argentijnse topvoetballer Lionel Messi heeft vanmorgen een noodlanding moeten maken op de luchthaven van Zaventem. Messi zat wellicht niet zelf in het toestel.

Het privévliegtuig was op Zaventem opgestegen met bestemming Tenerife, maar kwam in de lucht in de problemen en moest terugkeren naar de luchthaven. Er zouden problemen zijn geweest met het landingsgestel. Hoeveel passagiers er op dat moment aan boord waren, is niet bekend. Lionel Messi was er wellicht zelf niet bij. (lees verder onder de foto)

Lennert Ravoet

Privé-vliegtuig van Messi

Het toestel is een privévliegtuig dat de Argentijnse topvoetballer regelmatig zou huren. Het vliegtuig is vrij opvallend: op de staart liet Messi het nummer 10 schilderen, zijn rugnummer bij FC Barcelona en de Argentijnse nationale ploeg.

De brandweer kwam - zoals voorgeschreven in de noodlandingsprocedure - massaal ter plaatse. Korpsen uit de regio kwamen bijstand verlenen van de luchthavenbrandweer, maar het vliegtuig kon om 11.05 uur uiteindelijk toch veilig landen in Zaventem.

Meest gelezen