Gettyimages

Mensen bestellen massaal barbecuepakketten: "Al 250 bestellingen, dit is echt ongezien"

Er worden massaal barbecuepakketten besteld voor het weekend. Opvallend is dat het allemaal pakketten van 4 tot 6 personen zijn. Iedereen lijkt zich dus goed aan de regels te houden.

Dit weekend wordt er goed weer voorspeld en dat doet veel mensen zin krijgen om te barbecueën. “We worden overstelpt met bestellingen voor barbecuepakketten", zegt Davy Geussens van slagerij Geussens uit Zutendaal. "Tot nu kregen we al 250 bestellingen. We gaan nu stoppen, want anders wordt het te veel."

Moeilijk te organiseren

Alle bestellingen zijn wel voor maximum 6 personen. De mensen lijken zich dus wel goed aan de regels te houden. Ze bestellen vlees voor 1 gezin en barbecueën dus niet met vrienden of buren. “Andere jaren maken we pakketten voor groepen van 20 tot 30 personen", zegt Davy Geussens. "Het is een pak meer werk om deze grote hoeveelheid kleine pakketten georganiseerd te krijgen. Maar mensen zoeken een bezigheid nu en wat is er met goed weer gezelliger dan met het gezin te barbecueën?”

Meest gelezen