Mathias Vergels (Youtube)

Mathias Vergels vervangt tegenspeler door reuze teddybeer in nieuwe videoclip

Muzikant en acteur Mathias Vergels lanceert vandaag een videoclip voor zijn nieuwste single "2 (Zo mag het verder gaan)". Niet evident, want alle opnames werden gemaakt in volle coronacrisis. Hij moest dus rekening houden met alle preventieve maatregelen.

"Normaal gezien gingen we de clip met twee personages draaien, maar aangezien we hen niet samen mogen brengen in deze tijden moesten we creatief zijn", vertelt Mathias aan Radio 2 Vlaams-Brabant. "Daarom heb ik alle scenes zelf gespeeld met een grote teddybeer als tegenspeler. Een verwijzing naar de berenjachten die veel mensen nu in hun straat organiseren, ja." (lacht)

Nu pas beseffen we hoe hard we ons publiek missen

Mathias Vergels

Nog tot 24 april kan je Mathias aan het werk zien als Lowie Bomans in Thuis op één. In realiteit liggen de opnames van de reeks al even stil door de corona-epidemie. En ook optreden met zijn muzikanten, zit er voorlopig niet in. "Niet kunnen optreden is zowat het ergste wat er is voor ons. We leven van en voor de muziek. Het enige wat we momenteel kunnen doen is nieuwe nummers schrijven. Nu pas beseffen we allemaal hoe hard we ons publiek missen", aldus Mathias.

Nog geen dag stilgezeten

Ondanks de "blijf in uw kot"-maatregelen, heeft Mathias nog geen dag stilgezeten. "We hebben veel tijd gestoken in een creatieve oplossing om de clip toch te kunnen maken. We hebben zelfs allemaal samen gerepeteerd via Skype, met z'n vijven tegelijk. Voor de rest probeer ik veel muziek te schrijven, speel ik met mijn zoontje en probeer ik af en toe te genieten van het zonnetje."

Bekijk hieronder de volledige clip van "2 (Zo mag het verder gaan)".

Meest gelezen