Opvallend meer aanvragen voor domicilie aan de kust

De steden en gemeenten aan zee krijgen opvallend veel vragen van mensen die hun domicilie willen veranderen naar een adres aan de kust. In Koksijde bijvoorbeeld zijn er meer dan dubbel zo veel aanvragen als anders: een vijftigtal in plaats van een twintigtal. 

Vermoedelijk komen er veel aanvragen van tweedeverblijvers die hun vrije tijd graag aan zee zouden doorbrengen, ondanks de coronamaatregelen. Burgemeester Marc Vanden Bussche (Open VLD) zegt lachend dat hij blij is om zijn gemeente te zien aangroeien. "Maar wie eraan denkt om hier de paasvakantie door te brengen, is eraan voor de moeite", zegt hij. "Er moet eerst een controle gebeuren door de politie om te kijken of je hier woont. Maar door de coronamaatregelen wordt dat telefonisch gedaan. Het duurt op dit moment zeker een maand voor je ingeschreven geraakt."

Meest gelezen