Oudenaarde vol krijtpoëzie tijdens coronacrisis: “Elke dag schrijf ik nieuwe spreuken om mensen op te vrolijken ”

Sinds vorige week verschijnen er in Oudenaarde elke dag nieuwe krijtspreuken in het straatbeeld. Laura Van Poucke trekt dagelijks de straten in met een krijtje in haar zak. “Zo probeer ik alles een beetje mooier te maken”, klinkt het. “De reacties zijn positief. Ze noemen me zelfs de stadsdichteres.”

“Vorige week ben ik begonnen met het verspreiden van krijtspreuken in Oudenaarde”, vertelt Laura Van Poucke bij Radio 2 Oost-Vlaanderen. “Op een dag ben ik de stad ingetrokken met een krijtje in mijn zak omdat ik iets wilde doen voor kinderen. Maar het leek me toch niet zo’n goed idee om kinderen te stimuleren om nu massaal buiten te spelen. Daarom ben ik maar begonnen met het opschrijven van korte tekstjes.”

(Lees verder onder de foto.)

“Ik hoop met deze eenvoudige zinnetjes mensen hun dag op te fleuren”, gaat Van Poucke verder. “En dat lijkt te lukken. Intussen staan er al zo’n 40 spreuken verspreid over heel Oudenaarde en ik schrijf er elke dag een paar nieuwe. Dat moet ook, want als mensen geen nieuwe spreuk zien verschijnen, krijg ik meteen een heleboel berichtjes. Het is leuk om te merken dat mensen hier echt op wachten.

(Lees verder onder de foto.)

“Ik ben echt vereerd dat ik lichtpuntjes kan rondstrooien voor andere mensen hier in Oudenaarde. Maar de naam van stadsdichteres is misschien een beetje overdreven”, lacht ze. “Ik ben niet echt poëtisch. Ik zou mezelf eerder omschrijven als empathisch.”

(Lees verder onder de foto.)

Dit weekend heeft Laura Van Poucke nog iets speciaals in petto: “Als trotse Oudenaardist kan ik de Ronde van Vlaanderen natuurlijk vergeten. Ik heb al heel veel zinnetjes bedacht die verwijzen naar de ronde en die zal ik komend weekend in het straatbeeld verspreiden. Ik ga zo meteen al de eerste opschrijven: “De eindmeet is in zicht”. Het is een zin die je dubbel kan interpreteren, want alle tekstjes verwijzen natuurlijk ook naar de coronacrisis.”

Wie op de hoogte wil blijven van de nieuwe “stadsdichteres” van Oudenaarde, kan haar volgen via haar instagrampagina of via de Facebookpagina van Oudenaarde. 

 

kasto80

Meest gelezen