Politie blijft flitsen: "Het blijft nodig, zeker als er minder volk op de baan is"

Sinds de coronacrisis is er veel minder verkeer op de baan, maar dat wil niet zeggen dat wie onderweg is, sneller mag rijden. Zo wordt er bijvoorbeeld in Antwerpen nog altijd geflitst op de weg.  

Volgens het verkeersinstituut Vias profiteren sommige bestuurders van de rust op de weg om te snel te rijden. Wouter Bruyns van de Antwerpse politie verduidelijkt dat dat niet de bedoeling is en dat er nog altijd wordt geflitst.

Even gevaarlijk

“We zien dat flitsen nodig blijft, zeker als er wat minder volk is op de baan”, verduidelijkt Bruyns. “Er zijn nog altijd zwakke weggebruikers en andere auto's op de weg. Iedereen wil veilig op zijn bestemming geraken.”

Ook in de politiezone HEKLA bij de gemeentes Aartselaar, Hove, Edegem, Kontich en Lint, merken ze dat flitsen nodig blijft. “Wij houden het zelfde aantal snelheidscontrolen, of zelfs meer, om toch de zaak in de hand te houden”, zegt Dirk Fonteyne van politiezone HEKLA. “In feite blijft het even gevaarlijk in het verkeer.”

Meest gelezen