Getty Images

Politiezone Mechelen-Willebroek legt "coronabags" in elk voertuig

In elke politievoertuig van de politiezone Mechelen-Willebroek ligt voortaan een zogenoemde coronabag.  Daarin zitten spullen die agenten kunnen gebruiken als ze bij een tussenkomst niet genoeg afstand kunnen houden. Het moet hen ook beschermen tegen mensen die bewust naar hen spuwen of hoesten. 

Ook de politie van Mechelen en Willebroek kreeg al te maken met iemand die naar hen spuwde. Eergisteren deed een man dat bij een controle aan de Leuvensesteenweg in Mechelen. De man werd intussen aangehouden. 

Om agenten beter te beschermen bij dit soort incidenten of wanneer ze niet de nodige afstand kunnen houden, liggen er nu pakketten in elk politievoertuig met mondmaskers, handschoenen, beschermingsbrillen, schoenovertrekken en overalls. "Het is natuurlijk altijd onaanvaardbaar dat mensen spuwen naar agenten of wie dan ook, maar in deze tijden zeker", zegt burgemeester Alexander Vandersmissen (Open VLD).

 

Meest gelezen